Sydänkakku (tämä on se kirsikkakakku ;D)

100 g margariinia (minä kyllä käytän voita!)
1 1/4 dl sokeria
2 luomukananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl hasselpähkinärouhetta
1 dl cocktailkirsikoita pilkottuna
1 rkl kirsikoiden säilöntälientä tai konjakkia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, hasselpähkinärouhe, kirsikat ja neste. Lisää jauhoseos vaahtoo varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista alaritilätasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Koristele sokerikuorrutuksella. (tätä en tehnyt) Parhaimmillaan parin päivän päästä.

(tämä on aika pieni annos mun mielestä, kannattaa tehdä x 2)

Pähkinäbanaanikakku

100 g margariinia (taas käytin voita ;))
3 dl sokeria
2 luomukananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 banaania
½ dl appelsiinimehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, mausteet ja pähkinärouhe. Lisää seos vaahtoon. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää ne ja appelsiinimehu taikinaan. Kaada vuokaa. Paista keskitasolla 150 asteessa n. 60 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Koristele halutessasi helminonparelleilla jotka liimataan sokerikuorrutteella.

Molempien kakkujen ohje on tämän vuoden "Kotivinkki jouluherkut" -lehdessä. Lyhensi hiukan ohjeita, mutta mitään oleellista en jättänyt pois. ;)

Valkosuklaataatelikeksien ohjeen olen kirjoittanut jo viime vuonna "Keittiössä"-osioon.