Olimme tänään Aaronin 4-vuotisneuvolassa. Viikon päästähän tuo on vasta sen 4-vuotta mutta eihän se tässä niin nökönuukaa ole.

Aaronia selvästi vähän ujostutti, vaikka neuvolantäti on ihan tuttu pikkuveljen käynneistä ja silloin on höpötellyt paljon tädin kanssa. Saksilla Aaron ei suostunut leikkaamaan, vaikka osaakin, tai ainakin sitä on sekä kotona että tarhassa harjoiteltu. Piirtämään suostui ja piirsi ympyrän (se oli kuulemman maapallo), rastin, viivan, neliön ja T-kirjaimen. Kirjoitti omasta nimestään  A:t, sitten sanoi että ärrää ei osaa mutta kirjoitti kun täti teki mallin. O-kirjain olikin sitten helppo ympyrä ja N-kirjain nyrjähti nurinpäin, tädin mallista sekin. Ennen kuin rupesi piirtämään niin täti katsoi, että pitäisikö kynä teroittaa ja Aaron ilmoitti: "Minä osaan terottaa." Äitikin ihan hämmästyi, ja osasihan tuo vaikka tädillä olikin vähän tylsä terotin.

Aaron pääsi potkaisemaan palloa, vaikka aluksi pikkuveli 1 vee vetäisikin välistä kun isoveli mietti liian kauan. ;D Miika sai sitten oman pallon ja Aaron pääsi näyttämään potkaisemista ja heittämistä (Miika esitteli myös innoissaan että hänkin osaa, ja totuuden nimissä osaa paremmin kuin isoveli vastaavan ikäisenä). Täti sai Aaronin myös hyppäämään tasajalkaa (tämänkin myös Miika osaa), kävelemään varpaillaan ja seisomaan yhdellä jalalla. Aaron oli siis yllättävän yhteistyöhaluinen. Suostui myös näkötestiin eli peittämään toisen silmän ja katsomaan taulusta kuvia. Vuosi sitten tämä ei onnistunut. Nyt oltiinkin todettu kotona, että kyllä 4-vuotias jo osaa tämän ;)

Aaron sai myös pujottaa helmiä muovinauhaan ja ilmoitti montako helmeä on nauhassa (2) ja montako jäi kuppiin (3). Täti sanoi, että osaa hienosti laskea ja kun äiti kertoi että Aaron osaa laskea oikein 6:een asti, niin täti kertoi että vielä ei tarvitsisi osata mutta hienoa kun osaa.

Aaron kertoi ihan itse, että pelaa tietokoneella ja tarhassa on Emilia, jonka kanssa leikkii. Minä sitten täydensi että Aaronilla on tietty aika kun saa pelata ja sitä varten laitetaan munakello tikittämään. Kerroin myös, että leikit sujuvat jonkun muun kanssa jos Emilia ei ole tarhassa, mutta tyttöystävä on tietenkin ykkönen =D Puhuttiin myös että polkupyörällä ajetaan jo. Aaron ei enää muistanut, että oli talvella luistellut mutta kyllä se sitten muistui mieleen kun äiti vähän muistutti.

Kaiken kaikkiaan siis hyvä käynti. Ainoa mistä sanoi, oli kynäote, mitä voisi harjoitella. Noh, Aaron kun ei kotona paljon suostu piirtämään eikä äiti saa neuvoa niissä tilanteissa kun piirtää. Pistämme siis toivomme tarhaan =)