En ole vielä törmännyt ihmiseen joka ei olisi tykännyt Helmistä. Ihmiset ihastelevat miten kaunis koira. Ja vaikka Helmi haukkuukin vieraille, niin ihmiset eivät yleensä siitä välitä. Enemmän se on minun "ongelma" kun mun mielestä sen ei tartte jatkuvasti räkyttää. Aika hyvin me kuitenkin lenkillä jo osataan olla ettei tarvitse jokaista haukkua; vain semmoiset jotka tekee Helmin mielestä jotain outoa. Vapaana ollessa haukkuu vielä vähemmän kun hihnan päästä ja mielelläni pidänkin Helmiä vapaana aina kun voin. Luokse tuleminen onnistuu niin nätisti, että Helmille ilolla suo vapauden juosta omaa tahti.

Viime viikonloppuna meillä oli kuopuksen 7-vuotissynttärit. Hänelle tuli vieraaksi 13 eskari-ikäistä vierasta ja minä etukäteen vähän jännitin miten Helmin kanssa käy. Mutta ihan turhaan huolehdin! Helmi rakastaa lapsia, antaa niiden mytistellä ja rapsutella ja helliä. Helmillähän oli elementissään. Yhden ainoan kerran piti lapsille sanoa, että nyt Helmi ei enää jaksa ja Helmi menikin sängyn alle kun tietää että siellä saa olla varmasti rauhassa. Mutta silloinkaan Helmi ei edes murissut. Vain minä huomasin olemuksesta ja katseesta, että nyt koiralla on yliannostus hellyyttä.

Yritimme tänä aamuna mitata säkäkorkeutta, mutta en tiedä osasinko mitata oikeasta kohdasta kun sain mitaksi 42 cm. Painoa Helmillä on noin 11 kg. Alla pari tuoretta kuvaa koiruudesta.


SPA54711-normal.jpg


SPA54714-normal.jpg

Tässä hyvä yritys saada kuva Helmistä seisomassa, kun halusin vähän kuvaan Helmin kokoa. Pitää yrittää uudemman kerran sitten kun Helmi on rauhallisemmalla tuulella.