Ylihuomenna koulut alkavat täällä päin Suomea. Esikoinen menee kolmannelle ja englannin opiskelu alkaa. Kuopus menee esikouluun, ja meillä oikeastaan on siis päättynyt varsinainen päiväkotielämä koska meidän esikoulu ja sen päivähoito ovat koululla. Meillä alkaa siis uudet kujeet.

Tänään olimme kaupungilla shoppailemassa. Huomasimme tosin että tarvitsi ostaa vain kuopukselle uudet sadevarusteet. Ostimme myös uuden vedenkeittimen koska entinen irtisanoi noin 10 vuoden sopimuksensa jo keväällä. Koska esikoisemme tulee alkavana lukuvuonna koulun jälkeen kotiin eikä enää mene iltapäiväkerhoon, tulimme siihen tulokseen että toimiva veden keitin on hänelle turvallisempi kuin keittää vettä kattilassa.

Shoppailemassa huomasin, että kuopus on oppinut lukemaan! Luki lyhyitä sanoja, mutta selkeästi siis luki koska sanat olivat sellaisia ettei poika voinut arvailla. Odotin kyllä, että hän oppii lukemisen jalon taidon eskarivuonna mutta tämä nyt pikkuisen yllätti kun se eskari toisiaan alkaa vasta ylihuomenna...

Ensi viikolla perjantaina perheemme sitten kasvaa karvakuonon verran. Helmi haetaan kotiin heart