Onnistuin heräämään tänään ennen kuin Joulupukin kuumalinja alkoi. Siinä oli muuten joku valepukki eikä se oikea ollenkaan. Harmi! Mies oli jo ulkoiluttanut koiran joten pääsinkin heti aamukahville. Mies ryhtyi virittelemään valoja kuuseen ja laittoi latvatähdenkin. Minä laitoin kultanauhat ja päästin sen jälkeen pojat irti. Tuli oikein hieno kuusi.

Juuri kun olimme saaneet kuusen valmiiksi, joku kopisteli ovesta sisään ja pojat kiljaisivat: "Kuka se sieltä tulee... mummo!" No anoppihan se. Ei huolinut kahvia, mehua vain. Antoi pojille kummallakin suklaarasiat ja 100 € per ukkeli. Vanhemmatkin saivat oman saturaisensa. Mummon jouluraha. Illalla kyselin kuopukselta mihin se raha joutui ja se oli kuulemma kaapissa rahakukkaron päällä. Minä vähän ehdottelin että jospa antaisi äidille talteen niin keväällä sillä rahalla saisi uudet lenkkarit ja melkein ulkoilupuvunkin. "Joo!" On se hyvä kun lapsi ilahtuu tällaisesta ajatuksesta.

Minä ryhdyin keittelemään riisipuuroa kun televisiosta alkoi Lumiukko. Sen jälkeen kuunneltiin ja katseltiin joulurauhanjulistus. Pakotin pojatkin katsomaan ja eritoten tarkkaan kuuntelemaan mitä siinä julistuksessa sanotaan. Sitten oli aika nauttia riisipuuro.
Sitt vaan leipäiltiin ja myöhemmin iltapäivällä pojat lähtivät koiran kanssa ulos. Puhuivat mennessään että josko pukki vaikka sillä aikaa toisi lahjat eteiseen... Ei ollut tuonut.

Minun toiveesta joulusauna oli neljän maissa ja himputti sillä aikaa se pukki, vai liekkö tontut, oli käynyt ja nakannut lahjat eteiseen!

Esikoinen oli vähän pettynyt lahjoihinsa. Varmasti eka kertaa elämässään! Ei saanut kahta eniten toivomaansa lahjaa: Mine graftin täysversiota ja jotain Monopolin versiota. Mutta äiti taisi joulupukille vähän kuiskutella että meillä on jo yksi Monopoli ja Mine graft aiheuttaa meillä on kiukunpuuskia pelkkänä light-versionankin niin että välillä on täytynyt laittaa pelikielto ko. pelin osalta. Loppujen lopuksi Herra 9,5 Wee on ihan tyytyväinen lahjoihinsa vaikka se itku tulikin.

Taisi käydä esikoisen osalta niin kuin yhdessä mainoksessa; hyvä ruoka, parempi mieli. Iltaruualla meillä oli kinkkua, kylmäsavulohta, perunasalaattia, italiasalaattia, sienisalaattia, valkosipuliperunoita... Ja voi kyllä me syötiin niin että napa paukkui! Kukaan ei jaksanut heti syödä jälkiruuaksi varattua karpalo-vadelmakiisseliä. Kaikki söivät sitä sitten myöhemmin.

Minä lähdin vähän ennen yhdeksää koiran kanssa ulos. Pakkanen on laskenut ja nyt sitä oli enää -14 ja ulkona satoikin lunta isoina hiutaleina. Oikea tunnelmallinen joulu ilma! Ja kuulkaa, kyllä totisesti tämä on valon juhla!! Joka puolella oli niitä lyhtyjä ja jouluvaloja ja monessa pihassa oli jäälyhtyjä ja ulkotulia; valoja oli joka puolella. Kuukin yritti pilvien raoista hohdella.

On jouluyö ja minä valvon yksin. Kaikki muut sammuivat jo ... Ottaiskohan kinkkua, kun on kerran joulu ja saa yölläkin syödä... milloinkahan katsois sen "Tie pohjoiseen" jonka joulupukki toi ... ainiin, kuopus sanoi päivällä hassusti "kuiskasi herran korvaan, jonka nimi on Risto" ja meitä nauratti, kuopusta eniten sitten kun ymmärsi että kun noin sanoo niin korvan nimi on Risto eikä herran vaikka sitä tarkoitti... oho, kynttiläkin palaa vielä keittiössä, pitää sammuttaa se... voi kun jalkoja särkee, tiesinhän minä sen että niin käy tuon syömingin jälkeen mutta söin silti ... lakkaiskohan se jos kävisi lumihangessa seisomassa... tai auttaisko se magnesium ... mutta sittenkin ottais sitä kinkkua....