Yllättävää... Tämän iltainen vanhempainilta päiväkodilla olikin ihan kiva. Joo, toki oli puuduttavaa löpötystä samoista vanhoista asioista, mutta Miikalla on nyt ollut onni matkassa ja on saanut aivan ihanat tädit ryhmäänsä. Mä olen ollut koko syksyyn niin iloinen ja onnellinen ja kiitollinen näistä tädeistä. Varmaan ensimmäistä kertaa meidän poikien historiassa on käynyt niin, että ainakin tällä hetkellä kaikki 3 tätiä on ihan huippuja! Kaksi heistä on ollut vaikka kuinka kauan lastenhoitajina, ja lastentarhanopettaja on nuorekas ja energinen.

Onko kenenkään muun päiväkotiryhmässä niin, että kaikki aikuiset ovat nukkarissa lasten kanssa? Miikan ryhmässä toimitaan näin. Aikuiset silittelevät ja köllöttelevät lasten kanssa; opetellaan rentoutumaan ja huokaisemaan ja vain olemaan, opetellaan olemaan tekemättä mitään. Ajatelkaa, kun Miikallakin on noin 10 tunnin hoitopäivä niin se lepo on tosi tarpeellinen.


Kun mennään hakemaan, niin siellä on aina aikuisella lappu johon on kirjoitettu joka ikinen päivä jotain lapsesta. Eikä se koskaan ole pelkästään "oli ihan hyvä päivä" niin kuin viime talvena. Vaan esim. tänäänkin kerrottiin että Miikalla on ollut erinomaisen hyvä päivä, leikit poikien kesken sujuneet erittäin hyvin ja sitten oli omahoitaja kirjoittanut vielä loppusanat "Hyvä Miika!". Toki sitten on kerrottu välillä että tänään oli vähän huono päivä ja tuli otettu kavereiden kanssa yhteen jne. Kerran mä totesin että lapsi osaa olla itsepäinen JA raivopäinen jos sille tuulelle sattuu. Siihenpä täti totesi, että meillä kaikilla on huonoja päiviä...


Toimivat paljon pienryhmissä vaikkapa niin, että yksi ryhmä jää sisälle askartelemaan, yksi menee pihalle leikkimään ja yksi lähtee metsäretkelle. Lounaan jälkeen satu luetaan pienryhmässä ENNEN kun menevät nukkariin, jotta keskustelulle ja kysymyksille jää tilaa.


Ensimmäistä kertaa mä odotan VaSu-keskustelua
grinning smiley