Edelleen pakkasaamu. Auton ovet olivat jäässä emmekä päässeet autoon sisälle. Lämmintä vettä muovipussiin että saatiin lukot sulaksi ja sitten perään vielä lukkosulaa. Aukesihan ne mutta vähän myöhästyin töistä. Mies otti auton sillä hänellä on tänään työnpaikan joulumeno ja kotiin ei pääse illalla jos ja kun menee yli yhdeksään sillä viimeinen bussi lähtee ysin maissa.

Töissä pomo oli raahaamassa tekosypressiä taukotilaan. Se on meidän joulukuusi. Autoin häntä virittelemään siihen valot, muutaman pallon ja karkkikepin. Hän haki myös joulutähden pöydälle kukkakaupasta sitten myöhemmin kun se aukesi. Vähän joulun tunnelmaa.

Koska miehellä on tänään auto, minä tulin bussilla. Sepä olikin täyteen ahdettu ja kuuma! Kun suljin silmäni mieleen nousi elävästi omat koulumatkat bussilla pakkasessa. Samat hajutkin... pakokaasun käry tuli ovesta sisään kun se aukaistiin, lämmittimen haju, sama liike...

Kotona lapset tappelivat ja koira rähisi. Meidän perheessä ei näköjään siedetä yhtään rutiinista poikkeamista. Sehän on normaalia että minä olen poissa mutta jos mies on, niin meno on ihan mahdotonta! Onneksi kaikki penskat ovat nyt rauhoittuneet ja nukkuvat.