Meidän kylällä ei ole kirjaimellisesti kyläkauppaa. Täällä on kaksikin kauppaa ja ne kumpikin kuuluvat ketjuun (eri ketjuun tietenkin). Mutta toisessa niistä on kyllä kyläkaupan tunnelmaa.

Kun me juhannuksena 2010 muutimme tänne, minä kuvittelin mielessäni että lähikaupasta käydään vain unohtunut maito tms. Aika pian huomasin, että tein suurimman osan ruokaostoksistani lähikaupassa. Ja kohta rupesin inhoamaan rismakitumarket-hehtaarihalleja! Joo, käyn niissä edelleen aika ajoin, mutten välttämättä enää edes kerran kuussa.

Opin rakastamaan tuota omaa kyläkauppaa, sen kiireettömyyttä ja tuttuja myyjiä joista kukaan ei yritä teititellä eikä tyrkytä pieniä muovipusseja jokaisen tuotteen ympärille kassalla. Valikoima on sopiva (okei, luomumaitoa saisi olla muutakin kuin rasvattomana, mutta se käydään sitt naapurikaupasta =D ) eikä välttämättä ollenkaan sen kalliimpi kuin noissa hehtohalleissa. Mieluummin minä maksan esim. jostain hedelmistä vaikkapa parikymmentä senttiä enemmän, kun ne ovat parempi kuntoisia kuin jonkun ison marketin hevi-osastolla! Kylän kaupassa on jopa oma lihatiski. Eikä siellä tarvitse kävellä kilometrikaupalla takaisin päin jos unohdin ottaa kananmunia ja joudun palamaan jonkun matkaa takaisin päin.

Pidetään kuulkaa kyläkaupat hengissä!!