Perjantaina töissä oli lyhyt päivä. Lähdin kohta kahden jälkeen kaupoille. Minähän toki olin ostanut kaikki joululahjat, mutta mies ei ollut hommannut sisaren tyttärelleen mitään lahjaa. Minä sitten kävin ostamassa sen kun tiedossa oli toive. Sen jälkeen kävin hakemassa miehen töistä ja menimme ostamaan uuden liekan peltilehmälle ja takatuulilasin pyyhkijän. Käytiin kotimatkalla vielä pikaisesti kaupassakin.

Minä ja kuopus lähdimme vielä Kivisaloon (kts. www.kivis.fi; en saa linkitystä toimimaan) joulukahveille. Siellä tuntui olevan kuopuksen tuttujakin. Ihana oli ajella lumisateessa pimeyden halki, ja vähän jännääkin, ainakin kuopukselle.

Illalla tein vähän tonttuhommia ja paketoin lahjoja. Sitä ennen toki kävin jälleen koiran kanssa pienellä happihyppelyllä. Helmi on löytänyt itselleen uuden herkun. Kun purukumit ovat hautautuneet lumeen ja lumi taitaa pidemmän päälle yksinään olla vähän tylsän makuista, Helmi on hoksannut pakkasen puremat marjat pensaissa, kuten orapihlajassa. Niitähän se sitt söis jos ihmiset antais. Taitaisi vaan koiraparan maha mennä sekaisin käyneistä marjoista...