Koira yritti herätellä puoli seitsemältä. En jaksanut nousta. Heräsin seuraavan kerran kahden tunnin päästä, ja ihmettelin kun lapsetkaan eivät olleet vielä heränneet. Koira äkkiä pihalle ja mies oli sillä aikaa ihmetellyt kun ei koiruus ollut tehnytkään tarpeitaan lattialle! Reipas koira. Pihalle teki. Ja heräsihän ne lapsetkin siinä hötäkässä.

Aamulla meillä oli koiran turkin harjausta ja kynsien leikkausta. Voi että se on ärsyttävä toimenpide Helmin mielestä. Kävin myös kaupassa viime hetken ostoksilla. Leivoin konjakkipikkuleipiä ja valkosuklaapullaa. Luuttusin sen jälkeen kun mies oli imuroinut. Olin kuusen pystytysapulainen. Tein italiansalaatin ja perunasalaatin. Paketoin lahjoja. Luulenpa että nyt saa joulu tulla!

En muuten ole ennen tehnyt italiansalaattia tai perunasalaattia itse. Esikoinen on varmaan puoli vuotta hokenut, että pitäis olla itse tehtyä perunasalaattia. No nyt on! Saas nähdä tuliko siitä hyvää.

Mies kävi koiran kanssa illan viimeisellä ulkoilulla ja sanoi että joka puolella on pihoissa jouluvaloja, lyhtyjä, tulia jne. Niin on! Minä huomasin saman jo aiemmin illalla kun kävin koiran kanssa ulkona. Parin päivän sisällä erilaisia valonlähteitä on ilmestynyt lisää ympäri kylää. Kovin näyttää jouluiselta kun on huurteiset puut ja valoja.