Savon Sanomissa oli männä viikolla tällainen ohje ja halusin sitä kokeilla, ja sattui sopivasti äitienpäivä.
Hunajainen annoskakku
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Tee kääretorttupohja.
Hunajakreemi:
1 dl hunajaa
6 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata
appelsiinimehua kostutukseen
Kiehauta 1 dl kermaa ja sulata suklaa siihen. Seos, hunaja ja loppukerma vatkataa vaahdoksi. Varo vatkaamasta liian kovaa ettei juoksetu. Jäähdytä täyte. Leikkaa pohja 3 osaan. Täytä, voit sipaista kreemiä myös päälle. Anna hyytyä yön yli.
Kuten tarkkasilmäinen kuvasta näkee, minun vaahto juoksettui. Lähinnä mielestäni oli kyse siitä että vatkasin himpun verran liian kauan ja niin siinä sitten kävi. Eli oikeasti saa olla todella varovainen sen juoksettumisen kanssa. Mutta kakku on hyvän makuista. Jos ei pidä hunajasta, ei kannata tehdä ;D
Kommentit