Soitin liittoon ja kyselin rahojeni perään. Vastaus: odotus aika 5 viikkoa!! Mitä?!! VIISI VIIKKOA? Mun hakemus oli ensimmäistä kertaa hakevien hakemusten joukossa. Mie ihmettelin, että miten se siellä on kun se piti olla jatkohakemus? Silloin käsittely aika on semmoinen 1½-2 viikkoa. Virkailija ei tiennyt ja mie oikein näin sieluni silmillä miten se kohautteli olkiaan. Voi ärsytys! Mie kysyin ihan pokkana, että voitko kertoa millä rahalla minä ostan lapsille ruokaa jos joudun odottamaan rahoja tämän kun loppuun, pahimmassa tapauksessa maaliskuun alkuun. Ei hän tiedä. Mie kysyin että kukahan tähän kysymykseen osaisi vastata. No ei hän ainakaan, mutta hän voi yhdistää käsittelijälle. No yhdistäpä.

Esitin asiani. Käsittelijä meni katsomaan tilannetta, siis koneella. Ja sitt rupesi ihmettelemään, että tämähän on jatkohakemus... miten se on ihan väärässä paikassa. Ja ei ole palkkatodistusta. Mie sanoin, että tasan tarkkaan on koska sen laitoin hakemuksen mukana, ja virkailija vielä liiton toimistolla sen tarkisti että on. No löytyihän se, mutta oli niin kummallisen näköinen, kuulemma =P Viimein käsittelijä totesi, että ei tässä pitäis olla mitään epäselvää. Siihen mie sanoin, että ei minunkaan mielestä =D Lupasi, että tekee päätöksen niin että rahat on perjantaina tilillä... tai viimeistänä ens keskiviikkona. Mie huokasin, että me yritetään jotenkin pärjätä sinne asti. Käsittelijä siihen heti sanomaan, että jos mitään kummallista ei satu niin rahat on kyllä tilillä perjantaina =P 

Mutta mulla on vähän paha mieli niiden takia, jotka joutuu oikeasti odottamaan rahojaan 5 viikkoa! Palkkaisivat enemmän ihmisiä käsittelemään noita hakemuksia. Olis muutama työtön vähemmän. =)

Edit. Katsoin illalla nettipalvelusta ja päätös oli tehty. Maksupäivä perjantai. Mun liitossa maksupäivät on keskiviikko ja perjantai. Mutta nähtävästi maanantaina tehty päätös ei ehdi keskiviikon ajoon. Nykyajan tietoyhteiskunnassa uskomattoman joustamatonta ja hidasta.