Loppumetreille asti pääsin niin, että napisin epäkohdista lähinnä miehelleni. Mutta eilen taittui kamelilta selkä ja viimeinen oljenkorsi tuli kuormaa.

Raivari kohdistui sekä mieheeni että raksalla pyöriviin muihin äijänkuvatuksiin.

Lauantaina on muutto. Ja rehellisesti sanottuna se on ainoa sopiva viikonloppu muuttaa tässä lähiaikoina. Olin sanonut moneen kertaa miehelle, että tiistai-iltana pitää talo olla siinä kunnossa, että keskiviikkona pääsee siivoamaan.

Ja mitä näenkään kun menen puoli 7 maissa illalla viemään taloon siivousvälineitä: mitään, siis kerrassaan mitään ei ollut tapahtunut raksaromun raivauksen saralla! Päinvastoin, romun ja roinan määrä oli lisääntynyt sitten viikonlopun! Suoraan sanottuna näin punaista. Ja varmasti naapuritkin kuulivat, että nyt siellä sai akka emäraivarin. Timpuri ja sähkömies varmasti kertovat kylillä, että kyllä siellä Kuoppaharjussa on äkäinen hullu akka... Oma mies sentään osasi odottaa tällaista. Ja mitähän sekin oli lusmunu eilisen kun piti vapaa päivän juuri tämän roinan raivaamisen takia.

Mutta tässä on ollut yli ½ vuotta aikaa tehdä talo valmiiksi. On ollut viikkoja kun timpuri on ollut raksalla mutta mielestäni siellä ei ole tapahtunut mitään vaikka on laskutettu täysistä päivistä. Vähän sama vika sähkömiehellä. Lisäksi minua raivostuttaa se, että tupakantumppeja on heitetty pitkin MINUN pihaa ja tyhjiä tupakkatoppia löytyy sieltä sun täältä. Myös kaikkea muuta roskaa on ollut pitkin taloa. Siivoaisivat edes omat henkilökohtaiset roskansa pois!! Onko niin perhanan vaikeaa pitää roskapussia käytössä? Vaikka se on ollut vasta rakenteilla, niin se on silti jonkun ihmisen koti! Tässä tapauksessa minun ja perheeni. Poikkeustapauksia lukuunottamatta kukaan meistä ei mene toisen kotiin heittelemään roskia lattialle, vai kuinka.

Noh, miehet olivat tekemässä töitä vielä klo 1 yöllä, kun mun mies luovutti ja tuli nukkumaan että ehtisi edes hetken nukkua ennen töihin lähtöä... Mutta luultavasti se ei johtunut minun raivokohtauksesta ja huutamisesta, vaan olivat jo etukäteen päättäneet tehdä pitkää päivää.

Onneksi äitini oli jo luvannut tulla siivoamaan. Olisin muuten todellisessa pulassa, vaikka roinat olisikin siivottu eilen kunnolla. Äidin piti jo tänään tulla aloittelemaan. Mutta sovittiin nyt ettei lähde tänään ajamaan 100 kilometriä sivunsa. Äiti ja hänen miehensä tulevat perjantaina matkailuauton kera, siivoavat päivän ja illan, jäävät yöksi ja lauantaina auttavat muutossa. Ja perjantai-iltanahan minäkin varmasti ehdi jo avuksi töiden jälkeen.

Onneksi on muuttoapua hyvin tiedossa joten saadaan tavarat näppäristi siirrettyä taloon.