En ole pitkään aikaan oikeastaan kirjoittanut mitään. Elämässä on asioita joista en ainakaan toistaiseksi halua tai voi kirjoittaa. Osa syistä on minusta riippumattomia. Mutta tein jälleen päätöksen, että toukokuun aikana pyrin kirjoittamaan jotain joka päivä. Onhan elämässä sellaisiakin asioita joista voin kirjoittaa.

Kevät on saapunut. Kasvihuoneessa on suoritettu kevätsiivousta ja valmisteluja tulevaa satokautta varten. Kodinhoitohuoneessa on rasioihin kylvettynä esikasvatusta varten yhtä sun toista ja monen moista. Saa nähdä tuottaako ne koskaa satoa. Esikoiseni on kyllä koulussa osoittautunut viherpeukaloksi herneenversoja kasvattaessaan. Jospa antaisin kasvatushommat pojalle kotonakin... No en varmaan ihan kokonaan kuitenkaan anna, koska sormien multaan upottaminen on ihanaa!

Olemme päässeet Helmin kanssa jälleen kunnolla metsään. Oi sitä onnea! Niin koiralla kuin minulla. Harjun vieressä asuminen on rikkaus! Kyllä metsä lataa. Muistuipa mieleen parin kolmen vuoden takainen meediotilaisuus jossa sain mummilta viestiä, että luontokin näyttää taas voimansa. No niinpä näyttää näyttävän.

Antoisaksi on osoittautunut myös se, että pojat lähtevät toisinaan metsälenkille mukaan. Katselemme yhdessä heräävää luontoa ja keskustelemme elämästä. Tänään pohdimme sitä, että mitä jos elämä onkin jonkinlainen peli. Tällä hetkellä minun pelihahmo on nainen nimeltä Ninni-Riikka, ja sillä on kaksi kivaa poikaa, yksi kiva koira, ja ihan kiva mieskin. Ja joku toinen kerta pelihahmoni voikin olla Wilhelm Smith niminen mies joka on taidemaalari Pariisissa vaikka onkin englantilainen. Mietimme myös sitä miten tämä elämänpeli oppii siitä miten pelaamme tätä peliä. Jos pelaamme sitä ilkeästi (eli kohtelemme toisia ilkeästi) mitä luultavimmin myös pelistä omalla kohdalla tulee aika ilkeä. Näin tulimme käsitelleeksi sielunvaellusta ja kanssaluomista. Ja keskustelu lähti siitä kun kuopus kysyi että jos ihmisen sielu syntyy aina uudelleen niin voiko poika syntyä tytöksi.

Kuopus rallatti tänään "Kukkumattia ei olekaan mutta Nukkumattipa on" Tähän minä totesin, että minä totesin eilisiltana että Kukkumatti on ihan todellinen koska se piti minut kukkumassa viime yönä eikä päästänyt Nukkumattia paikalle. Taitaa Kukkumatti olla Nukkumatin ilkeä serkku. Mutta tänään vaikuttaa siltä, että Nukkumatti itse on saapunut paikalle.