Teimme tarjouksen talosta. Saimme vastatarjouksen. Teimme siihen vastatarjouksen, jonka myyjä hyväksyi. Kaupan ehtona oli kuntotarkastus johon pyydettiin erikseen tiettyjen rakenteiden avaamista. Kaikki meni hienosti muuten, mutta kylppärissä lattiakaivosta löytyi vuoto. Ja oletettavasti vesi oli vuotanut koko ns. saunaosaston lattian alle. Kosteusmittaukset antoivat olettaa näin. Meillä olisi ollut oikeus perääntyä kaupasta. Emme tehneet niin vaan pyysimme myyjää kunnolla selvittämään vahingon laajus ja sen myötä arvio remontin budjetista. Ja ehdotimme hinnan alennusta sen budjetin verran ja olisimme teettäneet remontin.

Lopputulos oli että myyjä venytti asiaa monta päivää. Avasi osan lattiasta itse ja oli ilmoittanut välittäjälle että hän asentaa uuden putken viemäriin, asentaa vesieristeet ja MAHDOLLISESTI kuivattaa; samalla ilmoitettiin että kauppahinta nousee! Että mitähäh?? Myyjällä ei ole ammattitaitoa tehdä ko. remonttia.

Kauppakirja olisi pitänyt tehtä 11.6. Edellisenä iltana tilanne oli vielä täysin avoin. Myyjä ei ollut kutsunut minkäänlaista asiantuntijaa paikalle tarkistamaan tilannetta. Laitoin välittäjälle viestiä että mielestämme myyjä tarpeettomasti venyttää asiaa, ja tulemme vaatimaan hyväksytyn ostotarjouksen mukaan korvausta 500 euroa per alkava viikko koska hallinta ei voi siirtyä meille; lisäksi jos myyjä peruu kaupan vaadimme samaisen ostotarjouksen mukaista sopimussakkoa.

Perjantaina 11.6 välittäjä ilmoitti että myyjän kanta on edelleen se että kauppahinta nousee. Kysyimme tarkoittaako tämä käytännössä sitä että kauppa on peruttu. Kuulemma tarkoittaa. Totesimme että ymmärtäähän myyjä että hän joutuu maksamaan sopimussakon. Välittäjäpä ilmoittikin että ei joudu. Koska myyjällä on sama oikeus vetäytyä kaupasta kuin meilläkin olisi ollut kun vahinko tuli ilmi.

Aijaa...

Eilen tulleessa asuntotorissa ko. talo oli edelleen myytävänä. Se on myös edelleen netissä myytävänä. Missään ei mainta että kuntotarkastus on tehty eikä sitäkään että siellä on havaittu vesivahinko. Loistavaa toimintaa ;)

Tilanne on se että meidän pitää muuttaa ennen juhannusta pois koska olemme myyneet asuntomme vappuaattona. Tällä hetkellä näyttää siltä että muutamme anoppilaan ainakin väliaikaisesti. Uusia suunnitelmia on mutta niistä myöhemmin kun tilanne selkiintyy.

Muistaakaa hyvä ihmiset kun teette ostotarjouksia että ainakin hyväksytätte sen kaupanvahvistajalla! Se ei maksa montaa kymppiä, mutta paperi on pätevempi.